luni, 4 august 2014

Manastirea Nicula si Maramures, pelerinaj 15 - 17 august 2014

ZIUA I
IASI –  Plecare 6.00.
- BORSA - CASCADA CAILOR, 
Un loc deosebit de frumos, se merge cu telescaunul si  pe jos pana la cascada.
- MANASTIREA MOISEI 
Portul maramuresan are viitor!
Potrivit traditiei locale, asezata intr-o inscriptie, pe peretele nordic al bisericii actuale, primul locas monahal din Moisei a fost ridicat de catre credinciosii Moise Coman si sotia sa, Dochia, in jurul anului 1599. 
Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, veche, argintata, aflata in biserica noua.

- MANASTIREA BARSANA,
Asezata pe Valea Izei, este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant und e natura se uneste cu Biserica in Liturghie cosmica. Cazare.
ZIUA a II-a
- MEMORIALUL DURERII – SIGHETU-MARMATIEI 
Inchisoarea a fost construita in anul 1897, de autoritatile austro-ungare, ca inchisoare de drept comun, iar apoi folosita in mod special pentru exterminarea elitelor culturale si nationale, cat si religioase ale Romaniei.
Cimitirul Vesel
- Cimitirul Vesel - SAPANTA, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor
 înhumate.
- MANASTIREA SAPANTA PERI, cea mai inalta biserica din lume,a fost infiintata in anul 1997, in hotarul satului Sapanta, din dorinta de a reinnoda traditia istorica a vechii Manastiri Sfantul Mihail, din Peri - Maramures, astazi pe teritoriul Ucrainei.

- MANASTIREA SFANTA ANA – ROHIA,
Preotul Nicolae Gherman (1877-1959), a zidit manastirea in memoria fiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o, fiind chemata la Domnul in noiembrie 1922, la varsta de numai 10 ani.
Cazare.
ZIUA  a III - a
- MANASTIREA ADORMIREA MAICII DOMNULUI - NICULA ,
Manastirea Nicula
Icoana Facatoare de Minuni
Vechea biserica a manastirii de la Nicula a fost construita intre anii 1700-1705, complet din piatra. Mica biserica de lemn, care dateaza din secolul al XVII-lea, a adapostit icoana facatoare de minuni pana in anul 1898, cand a fost mutata in biserica mare. Icoana Maicii Domnului de la Nicula, a fost zugravita in anul 1681.
- MANASTIREA „SFANTUL PROOROC ILIE TESVITEANUL”  -TOPLITA,
Manastirea Toplita
Gandul intemeierii acestei manastiri l-a avut, in anul 1911, fericitul intru adormire Patriarhul Miron Cristea, fiu al acestei asezari. Fiind Episcop de Caransebes, dupa ce 
obtine aprobarile autoritatilor bisericesti si de stat, a inceput pregatirea intemeierii asezamantului care va fi ridicat intru pomenirea parintilor sai, George si Domnita, tarani vrednici din Toplita.

PRETUL:  319 LEI /PERSOANA
Include: transport, cazare.
Inscriei la telefon: 0744982342, avans 100 lei.
  • Programul pelerinajului  poate fi modificat , ca ordine de desfăşurare , 
  • Locurile se ocupa in ordinea achitarii      avansului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu